X
تبلیغات
وبلاگ اطلاعات صنایع غذایی ایران - معرفی شرکت آرد اطلس اصفهان :

وبلاگ اطلاعات صنایع غذایی ایران

معرفی شرکت آرد اطلس اصفهان :

معرفی شرکت آرد اطلس اصفهان :

در سال 1333   كارخانه آرد اطلس در مركزفعلي شهر اصفهان احداث گرديد و بيش از نيم قرن در خدمت نان جامعه حضور داشت . ليكن با توجه به افزايش نياز جامعه وعدم پاسخگويي دستگاههاي موجود جهت توليد آردهاي كيفي و مرغوب ، مديريت كارخانه اقدام به احداث و تجهيز واحد جديد كارخانه در فاصله 7 كيلومتري اصفهان نمود كه اين واحد در سال گذشته (1384) به جرگه توليد و اقتصاد كشور پيوست.كارخانه جديدآرد اطلس اصفهان در زير بناي 7000متري احداث گرديده و كليه ماشين الات و تجهيزات توليد در اين كارخانه ساخت شركت بولر آلمان ميباشد.دراين كارخانه توان توليد روزانه 300 تن انواع آرد را دارا مي باشد .
وظيفه كنترل كيفيت توليدات كارخانه بعهده سركار خانم مهندس دوامي ، دانش آموخته رشته مهندسي صنايع غذايي است كه بواسطه دقت و انجام ظرافتهاي بيش از حد در كار ، از طرف اداره كل استاندارد و تحقيقات صنعتي استان اصفهان بعنوان مسئول كنترل كيفيت نمونه وتوامان از سوي اداره نظارت بر مواد غذايي استان ، بعنوان مدير كنترل كيفيت منتخب استان معرفي گرديد. كارخانه آرد اطلس اصفهان علاوه بر برخورداري از تكنولوژي مدرن توليد و دريافت گواهينامه استاندارد از موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران و نيز گواهينامه
 ISO9001 ISO 22000 ,HACCP, از سيلوهاي فلزي ايستاده جهت ذخيره سازي استاندارد گندم ساخت شركت وستيل كانادا بهره مند است و بواسطه كيفيت توليدات و نوع تجهيزات پيشرفته ، در سال 1385 بعنوان واحد نمونه صنايع غذايي و بهداشتي استان اصفهان معرفي گرديده است.
 مديريت كارخانه بعهده دكتر محمد كازروني ، دكتراي پزشكي از دانشگاه اصفهان است كه علاوه بر تحصيلات عالي ، از تجربه گرانبهاي چندين ساله در امور توليد و آسياباني برخوردار است . پخت وعرضه صنعتي نان يكي از مهمترين راه هاي  جلو گيري از ضايعات نان و همچنين حفظ سلامت جامعه مي باشد . با توجه به اينكه توليد نان حسب ذائقه و خواست مصرف كننده مي باشد، اين تغيير مستلزم سرمايه گذاري و معرفي نان صنعتي و الگوي مصرف آن به مردم مي باشد.
مهندس شكوه سادات دوامي مسئول كنترل كيفيت كارخانه آرد اطلس اصفهان و دانش آموخته رشته صنايع غذايي از دانشگاه ايلينويز آمريكا ميباشد كه در سال گذشته به عنوان مسئول كنترل كيفيت نمونه و مسئول فني برتر استان از طرف اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي و اداره نظارت بر مواد غذايي معرفي شده و امسال نيز به عنوان مسئول فني برتر از طرف اداره نظارت بر مواد غذايي استان اصفهان انتخاب گرديده است در گفتگويي اختصاصي با اشاره به اينكه در حال حاضر تنها آردهاي خبازي با آهن و اسيدفوليك غني سازي مي شوند و آرد نانهاي صنعتي و نان هاي حجيم و نيمه حجيم از نوع آرد ستاره غير غني شده هستند ، خواستار اقدام مقتضي براي غني سازي اين نوع از آردها از مسئولين شد.

مقدمه:

آرد، یکی از اجزای مهم در تهیه ی انواع غذاها است. ماده ی پودر مانندی است که از دانه ی غلات یا سایر مواد نشاسته ای بدست می آید. معمولاً آرد را از آسیاب نمودن دانه ی گندم تهیه می کنند؛ اما از دانه ی ذرت، گندم سیاه یا (چاودار)، جو، نخود و برنج هم آرد تهیه می شود.

اساس آرد را نشاسته تشکیل می دهد که خود، یکی از پیچیده ترین انواع هیدرات کربن می باشد. معمولاً وقتی سخن از آرد به میان می آید، منظور آرد گندم است، چون این نوع آرد بخش عمده ی آرد لازم برای تهیه ی نان و پاستا را شامل می شود. دلیل استفاده وسیع از آرد گندم خواص آن می باشد. وقتی این آرد را با آب مخلوط می کنیم، نوعی پروتئین پیچیده به نام گلوتن ایجاد می شود. وجود گلوتن به خمیر خاصیت ارتجاعی می دهد و می توان آن را به هر شکلی در آورد. همین خاصیت گلوتن، سبب می شود که گازهای حاصله درون خمیر باقی بمانند و وجود این گازهاست که سبب تردی و حالت اسفنجی محصول نهایی می گردد. این خاصیت آرد گندم در تهیه ی انواع نان و کیک بسیار حائز اهمیت می باشد.

انواع آرد :

اغلب آردهایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند، از گندم تهیه شده اند.
انواع آرد گندم از نظر مقدار گلوتن با هم تفاوت دارند. آردی که برای تهیه ی نان از آن استفاده می شود، معمولاً میزان گلوتن بالایی دارد و همین امر باعث می شود که استحکام نان در کنار تردی آن حفظ شود و نان شکل خود را حفظ نموده و خرد نشود. آردهایی که گلوتن موجود در آنها کمتر است نرم تر بوده و محصول آنها هم بسیار ترد و آسیب پذیر می باشد. مثلاً آردهایی که در تهیه ی انواع کیک و شیرینی از آنها استفاده می شوند کمترین میزان گلوتن را داشته و همین مسئله سبب تردی و شکننده بودن برخی انواع شیرینی می شود.

آردهایی که در تهیه ی پاستا از آنها استفاده می شود، معمولاً گلوتن بیشتری نسبت به آردهای کیک پزی دارند.

آرد چند منظوره آرد گندمی است که میزان گلوتن آن متوسط می باشد. از این آرد برای تهیه ی انواع نان، کیک یا شیرینی در مصارف خانگی استفاده می شود. طرفداران این آرد بسیار زیادند.

با توجه به اینکه از کدام قسمت های گیاه گندم برای تهیه ی آرد استفاده کنند، مثلاً اینکه از قسمت نشاسته ای، از بخش پروتئینی یا جوانه گیاه، از سبوس یا همان بافت فیبری گیاه کدام را مورد استفاده قرار دهند، سه نوع آرد گندم به وجود آمده است:

1.    آرد سفید، آردی است که تنها از قسمت درونی یا نشاسته ی گیاه گندم برای تهیه ی آن استفاده شده است.

2.    آرد کامل گندم را از تمام قسمت هایی که ذکر شد (جوانه و سبوس و نشاسته و...) تهیه می کنند.

3.    آرد جوانه گندم، آردی است که تنها از بخش نشاسته ای و جوانه گیاه به وجود آمده است و سبوس را از آن جدا نموده اند.

از آرد کامل گندم، مخصوصاً در تهیه ی بیسکوییت های سبوس دار یا دیجستیو که در ایران به بیسکوییت های ساقه طلایی معروف است استفاده می کنند. در تهیه ی این بیسکوییت ها از دانه و سبوس گندم در کنار هم استفاده می شود و بسیار مغذی می باشند.

آرد و نوع مصرف:

- آرد ذرت میان مردم آمریکای جنوبی و مکزیک بسیار رایج است. به آرد ذرت سفید، گاهی نشاسته ذرت هم می گویند. از آرد کامل ذرت در تهیه ی انواع غذاهای مکزیکی از جمله ترتیلا استفاده می کنند.

-
آرد تهیه شده از گندم سیاه، تماماً صرف تهیه ی خمیرهای ترش نان های آلمان و اسکاندیناوی می شود. معمولاً این آرد را با آرد گندم مخلوط نموده و بعد استفاده می کنند؛ چون میزان گلوتن آن بسیار پایین است. دسته ای از نان های آلمانی هم تماماً از آرد گندم سیاه تهیه می شوند.

-
آرد برنج در غذاهای آسیایی جایگاه مخصوصی دارد. معمولاً بخش اعظم آرد برنج را از برنج های سفید تهیه می کنند. بنابراین نشاسته ی آن خالص است. البته آرد کامل تهیه شده از برنج قهوه ای هم در کارخانجات تهیه می شود.

-
آرد نخود چی در غذاهای هندی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. البته در ایران هم در تهیه شیرینی از این نوع آرد استفاده می کنند.

-
آرد را همچنین می توان از دانه سویا، گیاه نشاسته، سیب زمینی و دیگر مواد غذایی که جزو غلات محسوب نمی شوند تهیه نمود.

طرز تهیه آرد :

برای آسیاب نمودن آرد در قدیم، دانه را بین دو سنگ یا چرخ آسیاب قرار داده و با ساییدن دو سنگ روی همدیگر، دانه را خرد و پودر می کردند. امروزه آسیاب نمودن، پدیده ی بسیار ساده ای است که به راحتی با داشتن یک آسیاب برقی حتی در خانه هم امکان پذیر است.
در کارخانجات تولید آرد، از آسیاب های آبی استفاده می کنند. معمولاً دو تکه چرخ سنگی مخصوص آسیاب وجود دارد که با کمک نیروی آب، یکی روی دیگری می چرخد و دانه بین این دو تکه سنگ قرار می گیرد و آسیاب می شود. بدین ترتیب آرد کماکان به روش گذشته و البته با بهره وری از فناوری جدید، تهیه می گردد.
گرد آرد که در هوا پخش شود، قابل اشتعال می باشد؛ مثل سایر مواد مشتعله که در مجاورت هوا قرار می گیرند و با ترکیب با اکسیژن موجود در هوا، آتش می گیرند. بسیاری از آتش سوزی های مرگبار که جان عده ی بسیار زیادی را گرفته است، در کارخانجات تولید آرد اتفاق افتاده است.


تاریخچه :

در گذشته، آرد را هم در کارخانجات و هم دستی تهیه می کردند. اما به خاطر کمبود امکانات، آسیاب نمودن آرد بین سنگ و... ، آردها مقادیر قابل توجهی سنگ ریزه داشتند و به دندان ها آسیب می رساندند.
یکی از روش های باستانی تولید آرد، استفاده از دو تکه سنگ آسیاب بود. این سنگ ها را از صخره ها تهیه می کردند و دو تکه سنگ را با کمک دست بهم می ساییدند تا دانه بین آنها آسیاب شود. بعدها از حیوانات برای چرخاندن سنگ های آسیاب کمک می گرفتند. با احداث آسیاب های بادی و آبی، کار بسیار راحت تر شد.

فراورده های آردی :

نان، پاستا، بیسکوییت، پیراشکی، کلوچه و انواع کیک ها همگی از آرد تهیه می شوند. از آرد در تهیه خوراک ها هم استفاده می شود. برای غلیظ نمودن انواع غذاها مثل سس ها به آنها آرد اضافه می کنند. از آرد ذرت در تهیه ی بسیاری از پودینگ ها استفاده می شود.

كارخانجات توليد آرد به شيوه كامپكت:

سيستم مدرن آسيـاب غـلاتCMS بر پـايـه استفـاده از حداقـل مکـان طـراحي و توليد مي شـود. تكنولوژي اين سيستم مربوط به شركتي به هميـن نـام و از كشـور اتريـش مي باشد. سيستـم CMS در طـي 23 سـال اخيـر طراحـي و تکامـل يافتـه و ماشيـن آلات و تکنيـک بکـار بـرده شـده تجربـه 50 سالـه توليـد کننـده را در پيشينـه خـود دارد که در طـي ساليـان متمـادي ، کيفيـت و رانـدمـان ايـن سيستمهـا به بالاتـريـن حـد رسانـده اسـت .كليه ماشين آلات مورد نياز خط توليد اصلي آرد در چهـارچـوب دو کانتينـر نصـب مي شوند كانتينر RC كه تمام فرآيند تميز كردن غلات و يا بوجاري در اين كانتينر انجام مي شود و كانتينر MC كه عمليات آسياب درون اين كانتينر صورت مي پذيرد. ابعاد هر کانتينـر طـول 6 متر، عرض 5/2 متر، ارتفـاع 6/2 متـر مي باشـد. حداقل ظرفيت اين سيستم 350 كيلوگرم در ساعت يا 7 تن در روز مي باشد كه تمام عمليات بوجاري و آسياب تنها درون يك كانتينر 20 فوتي انجام مي شود و از اين ظرفيت فراتر ، واحد نيازمند دو كانتينر جداگانه است كه بر اساس ظرفيت مورد نياز مي توان تعداد كانتينر ها را اضافه نمود. مزيت هاي عمده سيستم CMS عبارتند از :

  • توليد درون يك سوله معمولي به جاي ساختمانهاي چند طبقه .
  • توليد آرد با كيفيت و با ماندگاري 9 ماهه .
  • توليد آرد انواع غلات از قبيل گندم ، ذرت ، جو، چاودار و ... تنها با يك خط توليد .
  • توليد انواع آرد مورد مصرف نان سنتي وصنعتي ، صنايع شيريني و ساير صنايع .
  • اقتصادي بودن توليد در ظرفيت هاي كم 7 و 20 و 40 و 64 و ... تن در روز.
  • هزينه هاي احداث و توليد بسيار پايين .

مزایای آسیاب برشی :

بااستفاده ازآسیاب برشی میتوان غلات (گندم ،جو ،ذرت و...) را بطور کامل وبدون جدا سازی سبوس و با بالا ترین کیفیت از لحاظ ارزش غذایی و نانوایی به آرد تبدیل کرد .
این آسیاب ، آردی با کیفیت بالا را برای تولید نانهای سنتی و سبوس دار تولید میکند . بر اساس اعلام نظر مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاههای معتبر آسیاب برشی هیچگونه تغییر نامطلوب در کیفیت مواد شامل : رنگ ، طعم ، مزه ، عطر و سایر فاکتور مفید آزمایشگاهی ایجاد نمی کند
در این سیستم موادی که دارای صمغ ، رطوبت و چربی بالا ( تا میزان 30 درصد از کل ماده ) می باشند نیز به راحتی و با نرمی زیاد آسیاب می گردد در حالیکه این توان برای آسیابهای موجود کمتر از 10 درصد تعریف می شود
نسبت به سایر آسیابها از لرزش و صدای بسیار کمتری برخوردار می باشد .
با توجه به طراحی پیشرفته مخازن و گردگیرهای تعبیه شده در آن این سیستم از خروج گرد دستگاهها به محیط اطراف خود جلوگیری می نماید
وزن و ابعاد دستگاه نسبت به سایر آسیابهای موجود کمتر و کوچکتر است
حمل و نقل دستگاه به وسیله چرخهای قفل دار نصب شده در زیر آن به سهولت امکانپذیر می باشد
تمامی قسمت های درگیر با مواد از آلیاژ استیل ( 321-316-304 ) بوده و به راحتی قابل تمیز کردن و ضد عفونی شدن است
به علت مقاومت بسیار زیاد فلز استیل در برابر سایش و خوردگی و محیط های اسیدی انتقال آلودگی از دستگاه به مواد در حد صفر می باشد
تعویض مش یا الک در این دستگاه به راحتی و با سرعت ( کمتر از یک دقیقه ) انجام می پذیرد
راندمان خروجی مواد در این دستگاه بسیار بالا بوده و در مقایسه با سایر سیستم های موجود انرژی مصرفی تا میزان 40 درصد کاهش می یابد
با بهره گیری از آلیاژ مخصوصی از فلز استیل در ساخت تیغه های برشی که طی فرایندی خاص سخت کاری شده و همچنین طراحی بسیار پیشرفته قطعات مختلف ضمن بالا بردن عمر مفید تیغه ها عملکردی همواره ثابت را در کیفیت برش مواد خواهد داشت

آسیاب برشی : دارای توانایی آسیاب طیف وسیعی از مواد می باشد:
غلات :
گندم کامل ( سبوس دار ) ، جو کامل ، ذرت کامل ، برنج آب نزده ، نخود ، لپه و ...
دانه های خوراکی و ادویه جات :
قهوه ، دارچین ، هل ، زعفران ، میخک ، زرد چوبه ، جوز هندی ، نخودچی ، زنجبیل ، فلفل ، سنجد ، دانه انار کوهی ، زیره ، تخم گشنیز ، آنیسون ، مغز گندم ، انواع سبوس ، و ...
پودر میوه و گیاهان دارویی خشک :
انواع محصولات باغی ( چیپس میوه ) ، سبزیجات ، گیاهان دارویی ( ریشه ، ساقه ، دانه ، برگ )
مواد آزمایشگاهی و شیمیایی :
میکرونیزه کردن انواع مواد مورد استفاده در صنایع داروسازی و مواد معدنی نظیر کائولن ، سیتریک ، نمک ، شکر ، جوش شیرین ، بیکربنات سیدم ، آهک ، فسفات پتاسیم ، پودر سنگ ، ژلاتین ، ذغال و ...
انواع مواد خاص :
صدف ، استخوان ، ماهی خشک و ...

نوشته شده به وسيله zahra Shakeri در چهارشنبه 19 خرداد1389 |